Handelsbetingelser

*BETINGELSERNE SKAL GENNEMLÆSES OG ANSES SOM LÆST OG ACCEPTERET, NÅR EN BOOKING ELLER OPGAVE ER BEKRÆFTET* 
– METTE SØHOLM – CVR. 31202949 –
Senest opdateret oktober 2021

Privatfotografering

Booking og betaling

Du booker en fotografering ved at kontakte mig via min kontaktformular her på siden eller via mail.
Jeg holder til på Fyn, men kommer glædeligt rundt i hele landet. Ønskes dette, udregnes prisen for transport ved booking.

Når vi har aftalt en dato for din fotografering, sender jeg en faktura med et depositum på 850 kr. inkl. moms på privatfotografering/portræt/lifestyle.
For bryllupsfotografering er depositummet på 2.000 kr. inkl. moms.
Denne er samtidig din bookingbekræftelse.
(Depositummet fratrækkes det fulde beløb, når det resterende beløb skal betales).
Betalingen skal ske inden 8 dage via bankoverførsel og senest på selve dagen for fotograferingen. 

Eventuelle tilkøb skal betales senest inden jeg udleverer dine udvalgte billeder.
Ved manglende betaling udsendes der første gang en påmindelse.

Aflysning, afbud og ændringer

Ændring eller aflysning af en tid skal ske seneste 1 uge før den aftalte tid.
Ved aflysning senere end en uge før fotograferingen, tilbagebetales 50% af depositum. Ved aflysning senere end 24 timer før fotograferingen, bliver depositum ikke tilbagebetalt. Det er muligt at aftale en ny tid, men der skal ligges et nyt depositum.

Ved aflysning fra fotografens side, tilbagebetales depositum, medmindre du vælger at flytte tiden med det samme.
Jeg forbeholder mig ret til selv at aflyse pga. sygdom, uforudsete hændelser eller hvis vejret er så dårligt at fotograferingen ikke kan gennemføres på den aftalte dag. I sådanne tilfælde aftales en ny tid med det samme.

Levering af de færdige billeder

Jeg bestræber mig på at have redigeret billederne klar til udvælgelsen inden for 2-3 uger.
(Ved højsæsonen kan dette blive forlænget lidt) Du modtager dine billeder via et personligt online galleri, hvorfra du også udvælger dine ønskede billeder. Billederne i galleriet er redigeret med lys, farver og mit signatur udtryk, når du ser dem.

I nogle tilfælde kræver billederne efter udvælgelsen yderligere retouchering, evt. hvis du har særlige ønsker om ekstra retouchering (er det fjernelse af elementer eller større retouchering, er dette ekstra tillæg). Herefter bruger jeg ca. 3-5 hverdage, før billederne er klar til at blive sendt afsted. Der leveres ingen billeder (hverken digitalt eller som print) førend at den fulde betaling er modtaget.

Dine færdige digitale billeder leveres i jpeg i høj opløsning og jeg udleverer aldrig mine RAW filer fra fotograferingen.

Tilkøb af billeder og print

Ekstra digitale filer, prints og øvrige produkter såsom album eller storformat print kan tilkøbes efter fotograferingen.
Det er naturligvis helt op til dig, hvilken leverandør du ønsker at bruge til at få fremkaldt dine billeder.
Jeg garanterer ikke for kvaliteten af printprodukter, hvis billederne ikke er printet/bestilt gennem mig.

Gavekort

Det er muligt at købe gavekort til fotosession/tilkøb af billeder fra kr. 500,-.
Gavekortet bliver fremsendt elektronisk. Alle gavekort gælder fra udstedelsesdato og 1 år frem.
Gavekortet kan ikke ombyttes til kontanter. Der gælder samme betalings- og aflysningsregler som ovenstående.
Ved køb af gavekort til ekstra digitale filer/billeder, frafalder fortrydelses- eller returretten, da fotograferingen allerede har fundet sted og billederne er udarbejdet helt unikt og individuelt

Ophavsret og brugen af billederne

Jf. ophavsretloven ejer fotografen til enhver tid rettighederne til billederne. Det er derfor ikke tilladt at kopier eller bruge billederne fra Mette Søholm’s hjemmeside, Facebook eller Instagram kontoer til egne sociale medier eller evt. hjemmeside uden skriftlig tilladelse fra Mette Søholm. Det samme gør sig gældende for brugen af billeder med vandmærke på fra online galleriet i forbindelse med udvælgelsen.

Sker dette alligevel, vil der uden yderligere varsel blive fremsendt en regning svarende til gældende takster jf. Journalistforbundet (pt. kr. 850) + 100% godtgørelse.

Det er dog tilladt at vise et preview af online galleriet i en story på Instagram og/eller Facebook – fx en kort video, hvor der scrolles igennem online galleriet eller et billede af galleriet. Mit navn, Mette Søholm, skal da nævnes i storien samt tagges.

Billederne er beskyttet af ©Mette Søholm og det er derfor heller ikke tilladt at lægge et filter på eller på anden vis redigere, fritlægge eller beskære i mine billeder. Jeg har lagt et stort stykke arbejde i at sætte min stil og signatur på hvert et billede og skabe netop dét udtryk som jeg ønsker og finder passende.
Ønsker du et andet format med beskæringen, fritlægning eller anden redigeringsstil, er du velkommen til at kontakte mig.

Jeg har som fotograf altid ophavsretten til billederne og dermed retten til at bruge dem i min markedsføring og på mine digitale platforme (primært min hjemmeside og mine sociale medier, men også på trykt materiale).
Men når det så er sagt, så respekterer og accepterer jeg selvfølgelig også, hvis du ikke ønsker dette.

Yderligere har jeg som ophavsmand af billederne, retten til at fremstille flere eksemplarer eller redigeringer af den leverede version til eget brug.

Brugsretten til dine købte billeder

Når dine billeder er leveret i færdigt format, må du gerne bruge dine købte billeder på sociale medier som fx. Facebook og Instagram. Jeg værdsætter selvfølgelig, hvis jeg bliver krediteret som fotograf (enten med navn “Fotograf: Mette Søholm”, bliver tagget eller linket til min hjemmeside), når du poster billederne. Du må også anvende dine købte billeder til print.

Ved brug af billederne i trykte publikationer, såsom fx magasiner og lign., skal jeg som fotograf krediteres med navn Mette Søholm. Videresalg eller overdragelse af billeder til tredje part er ikke tilladt uden skriftlig accept fra Mette Søholm.

Fortrydelsesret og reklamation

Fortrydelsesretten for fotograferingen frafalder, så snart fotograferingen er påbegyndt. Der gives ingen fortrydelses- eller returret på billederne, da disse er udarbejdet helt unikt og individuelt til netop dig. Du bedes derfor se mine billeder og stil igennem både på min hjemmesiden og på mine sociale medier, inden du booker mig.

Backup af dine billeder

Fotoudstyr er teknik og der kan derfor ske svigt, gå i stykker eller andet uheld. Jeg tager selvfølgelig mine forholdregler og alle billeder der er taget af mig/Mette Søholm, gemmes altid med ekstra backup i min. 5 år fra datoen for fotograferingen. Mette Søholm er ikke ansvarlig, hvis teknikken svigter eller udstyr bliver stjålet. Ønsker du derfor selv at sikre dine billeder, bør du også selv lave en backup et sikkert sted til dine billeder.

Privatlivspolitik

Den data jeg indsamler i forbindelse med vores samarbejde, er udelukkende til mit eget brug og bliver ikke videregivet til tredjepart. Alle oplysninger bruges udelukkende til at sikre mig, at jeg kan sende billeder/portrætter det rette steder hen, og at jeg til enhver tid kan finde dine oplysninger frem, når du booker din fotografering eller skal genfinde dine billeder frem. Oplysningerne bruges også til at fremsende faktura. Ønsker du på et tidspunkt at få slettet dine data, er du velkommen til at kontakte mig på hej@mettesoeholm.dk.
Se yderligere under cookie- & privatlivspolitik.